Vandaag ga je een halloween pompoen cake maken!

Tijd om te koken! 

Voer onderstaande instructies stap-voor-stap uit om een geweldig gerecht op tafel te krijgen. Veel kookplezier!

Bereidingstijd: 35 minuten
Oventijd: 40 minuten

Benodigdheden:

  • Ovenschaal
  • Cakevorm 
  • Keukenmachine 
  • Spatel 
  • Satéprikker
  • Deegroller 
  • Snijmes
  • Lepel

Zelf toevoegen:

  • Olijfolie 
  • Peper en zout
  • Honing

Stap 1

  1. Snijd vanaf de bovenzijde de pompoen door de helft (snijd de pompoen niet zelf! Laat een volwassene dit doen). Eén helft van de pompoen wordt gebruikt in het recept. Met de andere helft van de pompoen ga je later aan de slag!

     

    Pak één helft van de pompoen, snijd het in gelijke stukken en doe het in de ovenschaal. Voeg een kleine beetje olijfolie toe over de stukjes pompoen en giet vervolgens twee eetlepels honing eroverheen. Zet de ovenschaal in de oven en rooster het voor 20 minuten gaar. Laat een volwassene de pompoen uit de oven halen.  Laat daarna de pompoen afkoelen. Ga nu door naar stap 2!

P.S. Verwarm de oven alvast op 175 graden!

Stap 2

Het ruikt vast heerlijk in de keuken naar pompoen! Wanneer de pompoen is afgekoeld, is het tijd om de pompoen te pureren in een keukenmachine. Pureer de pompoen zodat het een gladde substantie wordt zoals op de foto. 

Weetje: Wist je dat de zwaarste pompoen ter wereld 911,27 kilogram weegt?

Stap 3

Voeg de eieren toe aan de puree en mix het kort mee. 

Weetje: Wist je de pompoen al 10.000 jaar gegeten wordt?

Stap 4

Voeg de speltbloem, het bakpoeder, de speculaaskruiden en het snufje zout bij het pompoenbeslag uit stap 3. Roer er met een spatel doorheen. Meng vervolgens ook de noten en rozijnen door het beslag. Laat eventueel nog een handje noten over voor de bovenkant van de cake.

Stap 5

Pak de cakevorm erbij en vet het in met boter. Giet daarna het beslag in de ingevette cakevorm. Je kan nog een  extra handje noten over de bovenkant van de cake verdelen. Zet de cakevorm in de oven en bak het in 35 tot 40 minuten goudbruin op 175 graden (laat een volwassene dit doen)

Zeker weten of de cake klaar is? Pak een satéprikker en prik deze in de cake. Als de satéprikker er schoon en droog uitkomt, is de cake klaar!

Weetje: Wist je dat de pompen familie is van de meloen en de komkommer?

Stap 6

Laat de cake afkoelen. Ben je klaar om de cake te gaan versieren? Pak de fondant erbij en rol het met de deegroller uit tot een plak van ongeveer 2 mm dik. Snijd er volgens 3 á 4 spookjes uit en plak het op de afgekoelde cake. Gebruik een paar rozijnen om de spookjes ogen te geven. 

Nu heb je je eigen Halloween cake gemaakt! 👻

Tip! De pompoencake is in aluminiumfolie maximaal 3 dagen te bewaren buiten de koelkast. 

Extraatje! Je kan van de overgebleven helft van de pompoen een halloween lantaarn maken. Pak de overige helft van de pompoen erbij. Gebruik een stevige lepel om te pompoen uit te hollen. Probeer zoveel mogelijk vruchtvlees weg te halen. Teken met een pen of een stift een gezicht op de pompoen. Met een mes kun je het gezicht eruit snijden (snijd de pompoen niet zelf! Laat een volwassene dit doen). Wees voorzichtig met het uitsnijden, want de pompoen kan hard zijn. Plaats een waxinelichtje in de pompoen en Klaar is Kees!  

Winkelwagen