Recept parelcouscous met pompoen! 🍽️
Hallo kinderen van de Verrijkte schooldag!
Wat leuk dat jullie vandaag gaan koken met de CooKids kookbox. Heel veel kookplezier!
________________________________________________________________________________
Ben je er klaar voor? 👩🏼🍳👨🏼🍳 Vandaag op het menu: parelcouscous met pompoen, yoghurt, peterselie-pesto en feta!
Jij hebt vandaag de regie in de keuken, want jij bent de chef kok! Knoop je schort om, was goed je handen en ga aan de slag.
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 25 minuten
Ingrediënten in box:
- Pompoenblokjes
- Parelcouscous
- Griekse yoghurt
- Verse peterselie
- Feta
- Hazelnoten
- Rode ui
- Rode wijnazijn
- Suiker
Benodigdheden:
- Schilmesjes
- Snijplank
- Keukenmachine
- Bakpapier
Zelf toevoegen:
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Stap 1
1. Was als eerst goed je handen. Als je dat hebt gedaan, kunnen we aan de slag! 👩🏼🍳👨🏼🍳
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de pompoenstukjes over de bakplaat met wat olijfolie en peper en zout. Zet ze in de oven voor 25 minuten. Zet hiervoor een wekkertje ⏰.
Stap 2
2. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pak een kommetje en vul het met de rode uien, 100ml rodewijnazijn en 1 theelepel suiker. Roer het goed door en laat het vervolgens staan zodat het kan intrekken.
Wist je dat… als je heel verkouden bent, het kan helpen om een beetje ui op je nachtkastje te leggen? Je neus 👃🏽 gaat ervan open zodat je rustig kunt slapen.
Stap 3
3. Breng 2 liter water aan de kook. Doe er een beetje zout bij. Voeg de parelcouscous toe en laat deze 11 tot 12 minuten op laag vuur koken. Zet hier voor een wekkertje ⏰.
Snijd de feta in stukjes en zet deze even apart. Vraag een ouder om de pompoenstukjes in de oven een beetje om te scheppen.
Weetje. Couscous en parelcouscous zijn allebei gemaakt van grof gemalen durumtarwe. Wat is dan eigenlijk het verschil? Parelcouscous is ronder en dikker, vandaar dat het gekookt moet worden.
Stap 4
4. Haal genoeg peterselie van het plantje af en mix het met 2 eetlepels extra vierge olijfolie door de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout en doe het in een klein kommetje. Heel goed! Je hebt nu peterselie pesto.
Weetje.. Peterselie is een echte weerstandsbooster en goed voor hart ❤️ en vaten en sterke botten!
Pak vervolgens een schone theedoek. Hiermee gaan we de 30 gram hazelnoten klein hakken. Leg de hazelnoten op de theedoek en vouw het andere deel eroverheen. Hak nu met iets stevigs, bijvoorbeeld de rodewijnazijn fles, de hazelnoten klein. Hatsikidee! Heel goed.
Stap 5
5. En ruikt het al lekker in de keuken? Is de pompoen inmiddels al klaar? Als het klaar is, vraag je een ouder om de pompoen 🎃 uit de oven te halen. Zet even apart.
Is het wekkertje van de parelcouscous ook inmiddels gegaan? Giet het water af en mix de pompoen bij de parelcouscous.
Weetje.. Als je uitjes gesneden hebt, kan het een hele opgave zijn om de geur weer van je handen af te wassen. Maar door je handen te wassen met citroensap of azijn is het zo gepiept!
Stap 6
6. Heel goed kok! We zijn bijna klaar. Verdeel de griekse yoghurt als bodem over de borden. Vervolgens mag de parelcouscous met de pompoen erbij, de rode uien, de feta, de gebrokkelde hazelnoten en de peterselie pesto! Zo dat ziet er lekker uit.
Serveer het aan je gasten en.. klaar is kees!
Goed gedaan chefkok. Eetsmakelijk! 🍽️