Recept kaneelbroodjes!

Hallo kinderen van de Verrijkte schooldag!

Wat leuk dat jullie vandaag gaan koken met de CooKids kookbox. Heel veel kookplezier!

________________________________________________________________________________

Ben je er klaar voor? 👩🏼‍🍳👨🏼‍🍳 Vandaag op het menu: kaneelbroodjes! Jammie. Bij CooKids is dit een van onze meest favoriete recepten. Vandaag heb jij de regie in de keuken, want jij bent vandaag de chef kok! Knoop je schort om, was goed je handen en ga aan de slag. 

Bereidingstijd: 20 minuten 
Oventijd: 25 minuten
Rijzen: 25/30 minuten

Ingrediënten in box:

  • Melk
  • Zuivelspread
  • Appelmoes
  • Speltmeel
  • Kaneel
  • Dadels
  • 1 ei

Benodigdheden:

  • Staafmixer
  • Deegroller
  • Bakpapier
  • Houten lepel
  • Bakkwast
  • Vershoudfolie
  • Ovenschaal

Zelf toevoegen:

  • Olijfolie
  • Zout
  • Water  

Stap 1

1. Was als eerst goed je handen. Als je dat hebt gedaan, kunnen we aan de slag!  👩🏼‍🍳👨🏼‍🍳 

Verwarm de melk in een steelpan voor ongeveer 1 minuut, laat de melk niet koken. Haal de pan van het vuur en meng er met een houten lepel 2 eetlepel zuivelspread (per 12 stuks), 1 eetlepel van de appelmoes

Stap 2

2. Tijd om te mengen!

Hou een handje meel apart voor het rollen van het deeg bij stap 4. Meng in een grote kom het meel met ⅙ van de kaneel. Meng met een spatel het melkmengsel erdoor en kneed alles met je handen in 4-5 minuten tot een glad deeg.

Voeg wat extra meel toe als het deeg te nat is 🥣. Vorm het deeg tot een bol en leg terug in de kom. 

Een weetje… over kaneel! Het heeft een zoete en pittige smaak. Kaneel wordt gemaakt van de schors van een kaneelboom. Uiteindelijk ligt het in de winkel als kaneelstokjes of gemalen kaneel. De kaneelstokjes komen uit de kaneelboom. Vind jij kaneel lekker?

 

Stap 3

3. Pak de dadels en snij een klein sneedje in de zijkant zodat je de pit eruit kan halen. De pit mag je weggooien. Doe de dadels met de rest van de zuivelspread, 2 eetlepels appelmoes en de rest van de kaneel in een kom of een hoge beker. Meng met de staafmixer tot een gladde puree.

 👩🏼‍🍳👨🏼‍🍳 Een échte chefkok proeft altijd voordat zijn gasten het eten. Smaakt de kaneelpuree goed? 🥄

Stap 4

4. Bestrooi het aanrecht met wat meel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een vierkant.

Smeer met de achterkant van een lepel de kaneelpuree over het deeg. Dat ziet er al goed uit chef! 👩🏼‍🍳👨🏼‍🍳

Wist jij dat.. dadels groeien in trossen aan palmbomen? Eén palmboom produceert wel zo’n 65 tot 100 kilo dadels per seizoen. Dadels zijn erg zoet van smaak. Ze worden vaak gebruikt in recepten als een vervanger voor suiker.

 

 

Stap 5

5. Nu gaan we het deeg rollen!

Rol de lap vanaf je buik op tot een dikke slang. Snijd de deegslang met een mes in 12 plakken van ongeveer 3 cm dik. Kijk eens aan, dat ziet er mooi uit!

Leg de broodjes naast elkaar in een ovenschaal of op een bakplaat. Dek af met vershoudfolie en laat ongeveer 25/30 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plek. Zet een wekkertje ⏰.

Stap 6

6. Verwarm de oven voor op 190 °C. Kluts het ei los. Verwijder de vershoudfolie en smeer de broodjes met een bakkwast in met ei. –

Als je dit hebt gedaan, zijn ze klaar voor de oven! Vraag een ouder om de kaneelbroodjes in de oven te doen. Bak ze ongeveer 25 minuten goudbruin .

Ruikt het al lekker in de keuken? Vraag een ouder om ze  uit de oven te halen en laat even afkoelen.

Kijk eens aan! Wat ziet dat er lekker uit! Serveer het aan je gasten en.. klaar is kees!

Goed gedaan chefkok. Lekker smullen! 🍽️

Icoontjes groente en fruit kinderen samen koken
Winkelwagen