Vandaag ga je pizzagezichtjes maken!
Ben je er klaar voor? 🧑🏼🍳
Vandaag ben jij de kok en ga je pizzagezichtjes maken! Volg de instructies stap voor stap en smul van het heerlijke recept.
Knoop je schort om, was je handen en ga aan de slag. Veel plezier!!
Bereidingstijd: circa 20 minuten
Oventijd: circa 25 minuten
Ingrediënten:
- Pizzameel
- Tomatensaus
- Paprika’s
- Courgette
- Tomaatjes
- Bosui
- Basilicum
- Knoflook
- Geraspte kaas
Benodigdheden:
- Deegroller
- Knoflookpers
- Maatbeker
- Theedoek
- Kom
Zelf toevoegen:
- Zout
- Olijfolie
- Bloem
Stap 1
1. We gaan van start! Was als eerste goed je handen. Als je dit hebt gedaan kunnen we aan de slag! 🍕
Pak de pizzameel en mix dit met 3 eetlepels olijfolie en 250ml water. Je mag het natuurlijk ook met je handjes kneden! Maak er een smeuïg geheel van.
Maak een deegbol en leg het in een kom. Bedek de kom met en schone theedoek en zet op een warme plek voor ongeveer 20 minuten. Het is handig om een wekkertje te zetten.
Ondertussen mag je naar stap 2!
Stap 2
2. Goed bezig! 👩🏼🍳👨🏼🍳 Het pizzadeeg mag je even laten liggen. Daar gaan we zo mee verder. Pak de paprika’s, tomaatjes en de courgette. Voor het bereiden van elke soort groente is het belangrijk dat je de groente eerst schoonmaakt. Was daarom alle groenes. Snijd de groentes met je mesje net zoals op de foto hierboven. Proef maar de verschillende kleuren paprika’s. Proef je verschil tussen de oranje, groene en gele?
Ook de knoflook mag je snijden of met een knoflookperser klein maken. Als je dit hebt gedaan, mag je de basilicum blaadjes pakken en ook bij de groentes leggen.
Weetje; De eerste pizza die bekend werd, is de margherita. Die werd vernoemd naar de toenmalige Italiaanse koningin Margherita. Bakker Raffaele Esposito maakte hem voor haar en zij was erg onder de indruk
Stap 3
3. Als het pizzadeeg 20 minuten in de heeft gelegen, is het klaar! Pak een houten plank en rol het deeg uit met een deegroller. Je kan het ook met een beetje meel op het aanrecht doen. Zorg dat je wat bloem bij de hand hebt zodat je deeg niet vast komt te zitten aan de plank. Heel goed! Begint het al op een pizza te lijken? 👩🏽🍳👨🏽🍳
Het pizzadeeg is nu als het goed is plat. Let op! Maak het niet te dun, anders verbrand het in de oven. Snij nu uit het deeg kleine rondjes. De rand van de pizza’s mag wat dikker zijn. Met het overige deeg kun je weer nieuwe maken! 🍽️
Haal nu de bakplaat uit de oven. Vraag een ouder om alvast de oven voor te verwarmen op 200° graden.
Stap 4
4. Ben je er klaar voor? Nu gaan we de pizza’s versieren. Verdeel de tomatensaus over het deeg, net zoals de foto hierboven. Dit kan je doen met de bolle kant van een lepel.
Nu komt het allerleukste! Pak alle groentes die je hebt gesneden erbij en versier je pizza. Verdeel ook de uitjes, knoflook en als je het lekker vindt de kaas over de pizza’s. Je kan jezelf namaken óf iemand van je familie! 😆😋😜
Het is het lekkerst om de basilicum erop te doen nadat de pizza in de oven is geweest.
Weetje: De pizza vind zijn oorsprong in het Zuid-Italiaanse Napels.
Stap 5
5. En? Hoe ben je als pizzafiguur geworden? Je kan de pizza’s nog extra lekker maken door er wat zout en peper op te doen!
Pak de bakplaat en leg er bakpapier op. Leg de pizza’s maar op de bakplaat. Als ze nog erg aan je handen kleven, mag je nog wat bloem op de onderkant van de pizza’s doen🍕.
Vraag een ouder om de bakplaat iets onder het midden van de oven te plaatsen. Bak de pizza’s in circa 15 minuten gaar.
Stap 6
6. Is de pizza klaar? Vraag een ouder om de bakplaat met de pizza’s uit de oven te halen.
En klaar is kees! Goed gedaan chefkok. Je hebt helemaal zelf pizza’s gemaakt! 👏🏼
Buon Appetito!