Recept naanbrood met gegrilde groente en halloumi! 🍽️
Hallo kinderen van de Verrijkte schooldag!
Wat leuk dat jullie vandaag gaan koken met de CooKids kookbox. Heel veel kookplezier!
________________________________________________________________________________
Ben je er klaar voor? 👩🏼🍳👨🏼🍳 Vandaag op het menu: naanbrood met gegrilde groente en halloumi!
Wist je dat.. halloumi een kaassoort is? Het heeft een stevige structuur en smaakt wat zout. Als het recept klaar is, kun je het proeven. Ik ben benieuwd of je het lekker vindt!
Jij hebt vandaag de regie in de keuken, want jij bent de chef kok! Knoop je schort om, was goed je handen en ga aan de slag.
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 35 minuten
Ingrediënten in box:
- Meel
- Knoflook
- Griekse yoghurt
- Suiker
- Courgette
- Aubergine
- Halloumi
- Granaatappelpitjes
- Munt
- Peterselie
Benodigdheden:
- Grillpan
- Een klein kommetje en lepel voor het yoghurt sausje
- Beslagkom
- Schilmesjes
- Snijplank
- Bakpapier
- Keukentang
- Deegroller
Zelf toevoegen:
- Olijfolie
- Zout
- Wate
Stap 1
1. Was als eerst goed je handen. Als je dat hebt gedaan, kunnen we aan de slag! 👩🏼🍳👨🏼🍳
Meng het meel met de yoghurt, het zout, de suiker en 2 el water. Kneed het met je handjes tot een stevig deeg. Als het nodig is mag je nog een beetje water toevoegen. Het moet een beetje en stevige structuur krijgen zodat je het straks goed kunt rollen
Verwarm de oven voor op een grillstand van 210 °C.
Stap 2
2. Maak gelijke balletjes van het deeg. Als je dit hebt gedaan rol je ze uit met een deegrol of duw je ze plat. Het naanbrood moet zo groot zijn als 2 kinderhandjes naast elkaar of 1 grote mensen hand.
Leg de broden even apart. Hier gaan we in stap 4 mee verder.
Goed bezig kok!
Wist je dat… naan uit India komt? Naanbrood kun je heel gemakkelijk zelf maken. Het wordt veel gegeten bij soep en curry’s.
Stap 3
3. Nu gaan we het sausje maken voor op het naanbrood!
Pak de kwark, munt en knoflook. Scheur of snijd de munt in kleine stukjes. Meng dit in een bakje met de kwark. Snijd vervolgens de knoflook en roer het samen tot een geheel.
👩🏼🍳👨🏼🍳 Een échte chefkok proeft altijd voordat zijn gasten het eten. Smaakt het goed? 🥄🥣
Stap 4
4. Wrijf beide kanten van het brood in met een beetje olijfolie en leg ze op een bakplaat met ovenpapier.
Vraag een ouder om de naanbroden in de oven te doen. Gril de broden 3 tot 4 minuten in de oven. Zet hiervoor een wekkertje ⏰. Als één kant gegrild is, draai je het brood om en bestrooi je het met wat fijngesnipperde peterselie. Laat ze nog enkele minuten verder garen.
Stap 5
5. Snijd de halloumi in plakjes. Als je dit hebt gedaan, pak de courgette en aubergine 🍆🥒. Deze groenten mag je in schijfjes snijden.
Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan. Bak de halloumi aan beide kanten in ongeveer 5 minuten in een goudbruine kleur. Keer ze met een keukentang om.
Als de halloumi klaar is, mag je de courgette en aubergine pakken. Bak deze schijfjes ook aan beiden kanten goudbruin. Je ziet een voorbeeld op de foto hierboven.
Hmm.. Dat ruikt al lekker!
Stap 6
6. Heel goed kok! We zijn bijna klaar. Laat een ouder de broden uit de oven halen. Laat ze kort afkoelen.
Weetje.. Granaatappelpitjes zijn heel erg goed voor je huid. Het beschermt de huid en het zorgt ervoor dat je minder snel rimpels krijgt 👵🏽.
Als ze iets zijn afgekoeld, mag je de broden gaan versieren. Pak het muntsausje en strijk deze uit op de broden. Beleg ze vervolgens met de courgette, aubergine, halloumi én granaatappelpitjes. Als topping kan je er nog een beetje overgebleven munt overheen doen.
Kijk eens aan! Wat ziet dat er lekker uit! Serveer het aan je gasten en.. klaar is kees!
Goed gedaan chefkok. Eetsmakelijk! 🍽️